HOE VAAK PER WEEK MOET JE JE HAAR WASSEN?

Deze vraag wordt regelmatig gesteld. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de talgproductie (wat zorgt voor vet haar) per persoon verschilt. Gemiddeld is twee tot drie keer per week je haar wassen meer dan voldoende.

WORDT JE HAAR SNEL VET?

Dan kan je de hoofdhuid een beetje gaan ‘trainen’ om minder snel vet te worden.

  • Om te beginnen is het belangrijk om je hoofdhuid niet te hard te masseren. Dit stimuleert namelijk de aanmaak van talg.
  • Door een droogshampoo als Fresh.Hair van Kevin Murphy te gebruiken, kun je de wasbeurt vaak een tot twee dagen uitstellen.
  • Gebruik minimaal een keer per week een detoxshampoo (bijvoorbeeld Maxi.Wash van Kevin Murphy of Lumiere Hydrating Shampoo van Number4Hair). Een detoxshampoo verwijdert op een intensieve manier opgestapelde productresten, luchtvervuiling en talg van de hoofdhuid en haar.
  • Gebruik altijd producten zonder sulfaten en parabenen. Deze toevoegingen reinigen je hoofdhuid veel te heftig, wat uiteindelijk sneller vet haar zal opleveren.

HEB JE LAST VAN EEN DROGE HOOFDHUID?

Dan hoef je misschien maar een of twee keer per week je haar te wassen. Je zou er voor kunnen kiezen om je haar te wassen met een shampoo die je hoofdhuid extra hydrateert (bijvoorbeeld Hydrate.Me.Wash van Kevin Murphy of L’eau de Mare Hydrating Shampoo van Number4Hair).
Mocht je een wasbeurt met shampoo een dag willen uitstellen, kan een behandeling met de licht-reinigende Re.Store van Kevin Murphy je helpen: hiermee is je haar perfect gevoed en toch lekker opgefrist.

HEB JE KRULLEN?

Was je haar dan zeker niet teveel (gemiddeld een tot twee keer in de week). De talg van je hoofdhuid zorgt ervoor dat je krullen beter zitten en je haar minder pluist.De cleansing treatment Re.Store van Kevin Murphy is perfect voor mensen met krullen: dit product reinigt je haar en hoofdhuid op milde wijze, zonder al het talg te verwijderen. Voor meer informatie over speciaal bij jou passende haarproducten kun je altijd een berichtje sturen of even langskomen in de salon. Ik help je graag!

KEVIN MURPHY MAXI.WASH

Kevin Murphy MAXI.WASH is een detox-shampoo die je haar intensief reinigt. Deze shampoo is geschikt voor alle haartypes, maar vooral voor fijn en vet haar. MAXI.WASH verwijdert alle build-up, zoals opgestapelde productresten, luchtvervuiling en talg. Zo wordt je haar grondig schoon, krijgt het meer volume en glans, en wordt het minder snel weer vet. MAXI.WASH shampoo ruikt heerlijk fris door limoen, munt en rozemarijn. De MAXI.WASH vervaagt je haarkleur niet en is vrij van parabenen en siliconen.